LeBron presudio 'svojima', strašna utakmica u Orlandu

Spektakularan početak NBA sezone

LeBron presudio 'svojima', strašna utakmica u Orlandu

Sinoćnjim utakmicama je nastavljena nova sezona NBA lige, a na programu je bilo čak dvanaest utakmica, od kojih su neke bile fantastične.

Zanimljivo je bilo u duelu Clevelanda i Miamija, u kojem su Cavsi slavili rezultatom 102:92. Glavnu ulogu imao je LeBron James, koji je sa 29 ubačenih poena presudio svom bivšem klubu. U redovima poraženog tima najviše se istakao Dwayne Wade (25 poena).

Aktuelni prvak Golden State je slavio na gostovanju kod Houstona rezultatom 112:92. Ponovo je najefikasniji igrač utakmice bio Steph Curry, koji je novu sezonu otvorio na sjajan način. Prošlosezonski MVP je ovog puta ubacio 25 poena, devet više od Jamesa Hardena na drugoj strani.

San Antonio je na svom terenu rezultatom 102:75 savladao Brooklyn i tako došao do prve pobjede u sezoni, dok je Atlanta u tijesnoj utakmici porazila Charlotte rezultatom 97:94.

Poslastica večeri odigrana je u Orlandu, gdje je Oklahoma nakon dva produžetka stigla do pobjede nad istoimenim domaćinom. Rezultat je glasio 139:136, a pamtit će se po šokantnoj završnici i sjajnom učinku dvojca Durant - Westbrook (43 i 48 poena). Orlando je tokom većeg dijela utakmice bio u dvocifrenoj prednosti, ali su se gosti uspjeli vratiti i preokrenuti meč u svoju korist za drugu pobjedu sezone.

Još jedna utakmica je odlučena nakon produžetka. Chicago je gostovao u Detroitu gdje je doživio poraz rezultatom 98:94 nakon 83:83 u regularnom dijelu. Najefikasniji igrač Pistonsa bio je Morris sa 26 poena, dok je Butler iz Chicaga ubacio tri poena manje.

Nakon sjajne pobjede u prvom kolu protiv Houstona, ekipa Denvera je sinoć doživjela domaći poraz od Minnesote rezultatom 95:78. Goste je sa 28 poena predvodio Towns, a najbolji u redovima domaćina bio je Mudiay sa 15 poena.

NBA:

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 102:92
Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 136:139
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 71:99
Boston Celtics - Toronto Raptors 103:113
Detroit Pistons - Chicago Bulls 98:94
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 97:94
Milwaukee Bucks - Washington Wizards 113:118
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 102:75
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 78:95
Houston Rockets - Golden State Warriors 92:112
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 132:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.