Curry se ponovo igrao, Warriorsi bez ijednog poraza

NBA liga

Curry se ponovo igrao, Warriorsi bez ijednog poraza

Edmir Škorić

Ni u noći sa utorka na srijedu nije manjkalo uzbuđenja na NBA parketima.

Prvi meč noći odigran je u Washingtonu, gdje su Wizardsi lakše od očekivanog, rezultatom 115:86, savladali Milwaukee Bucks.

Dobro su se gosti držali prvu dionicu, koju su dobili sa 29:27, a onda nagli pad i potpuno razbijanje u drugoj četvrtini (37:17 za Wizardse), pa je poraz bio neizbježan. Bucksima je to bio šesti meč u kojem nisu slavili, dok su Wizardsi na omjeru 5-4.

Wall i Porter su sa po 19 poena predvodili domaće, a Wallu je nedostajala jedna asistencija za double-double učinak.

Neizvjesno je tijekom čitavog meča bilo u Brooklynu. Netsi i Atlanta Hawksi često su se smjenjivali u vodstvu, ali je domaći tim na kraju bio uspješniji rezultatom 90:88. U jednom trenutku u drugoj četvrtini Hawksi su vodili 10 razlike. 

Brook Lopez je bio nezaustavljiv u reketu gostiju, ubacio je 24 poena uz 10 skokova. Na drugoj strani Al Horford je ubacio 18, Milsap 17 poena.

Cleveland je vodio sigurno u Detroitu, ali u finišu utakmice je prokockao pobjedu. LeBron James je imao perfektnu utakmicu, ali i izgubljenu loptu u važnom napadu u završnici. Pistonsi su slavili sa 104:99 iako su gosti vodili 10 razlike početkom posljednje četvrtine.

James je ubacio 30 poena i to nije bilo dovoljno za Cavse. Drummond sa 25 i Jackson sa 23 bili su kreatori pobjede Detroita, koji je na omjeru 6-5 i konačno je prekinuo jedan negativan niz. Cavsi su na tri poraza u 11 utakmia, a ovo im je drugi uzastopni.

Minnesota je bila potcijenjena u Miamiju, ali pokazala je da ima pravu ekipu, slavila je sa 103:91 protiv Wadea i društva. Wiggins je briljirao, ubacio je 24 poena i vodio je svoj tim do pobjede. Whiteside sa 22p i 14 skokova i Deng sa 20 poena nisu mogli da savadaju raspoložene goste.

U New Yorku ove sezone dobri Knicksi dobili su Charlotte Hornetse sa 102:94. Latvijac Porzingis je umjesto Mela predvodio domaće sa 29 poena i 11 skokova, dok je Melo Anthony ubacio 18 poena uz 11 skokova, a Kemba Walker u poraženom timu ubacio je čak 31 poen. Zanimljivo da je u ulozi playmakera imao samo jednu asistenciju.

Galliani je sa 32 poena nosio Denver Nuggetse do pobjede u New Orleansu (115:98), a problem domaćinu predstavlja nova povreda najboljeg igrača Anthonyja Davisa. I za kraj večeri - poslastica. Golden State Warriori su sa 115:110 pobijedili Toronto Raptorse.

Curry je opet "divljao", ubacio je čak 37 poena i imao je devet asistencija. Njegovoj čarobnoj formi nema kraja, pa tako Warriorsi upisuju pobjede, a ovo im je bila 12. u 12. meču! Lowry i DeRozan su ubacili po 28 poena u sastavu Raptorsa, koji su doživjeli peti poraz.

NBA liga, utorak:
Washington - Milwaukee 115:86
Brooklyn - Atlanta 90:88
Detroit - Cleveland 104:99
Miami - Minnesota 91:103
New York - Charlotte 102:94
New Orleans - Denver 98:115
Golden State - Toronto 115:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.