Sezona zvijeri iz Mount Vernona i čudesnog Curryja
Foto: EPA

Curry i Drummond briljiraju

Sezona zvijeri iz Mount Vernona i čudesnog Curryja

Midhat Šljivak

NBA liga polako ulazi u pravi zamah.

Ekipe su već blizu desete utakmice u sezoni i ova sezona za sada nam je ponudila mnogo, mnogo dobre košarke.

Niko kao Steph

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi krenuli su žestoko. Već su na omjeru od osam pobjeda (bez poraza), a na nevjerovatan ih način na parketu vodi čudesni Steph Curry.

Momak koji je ukrao popularnost svim NBA zvijezdama prošle, prosto je nezaustavljiv na početku nove sezone.

Trpa li trpa protivnike. Rješenja za njega nema. Ne zna se je li opasniji u šutu ili na ulasku pod koš. Čuvari se smjenjuju na Stephu, ali nijedna odbrana ga do sada nije mogla zaustaviti. 

Strašnu statistiku ima Curry u uvodnih osam utakmica. Prosječno ubacuje preko 32 poena, ima šest asistencija i preko pet skokova po utakmici. Ono što je nevjerovatno je i da ima preko 50 procenata šuta iz igre, što je zaista fascinirajuće.

Ovakvog Curryja ne može, niti će ko uspjeti zaustaviti do kraja sezone...

Zvijer iz New Yorka zvana Andre Drummond

Centar Detroit Pistonsa Andre Drummond radi nevjerovatne stvari ove sezone. 

Nezaustavljiv je momak Mount Vernona i ima čudesnu statistiku na početku sezone. Ubacuje gotovo 20 poena, te ima nevjerovatnih 20 skokova po meču.

Pistonsi su pogodili sa puštanjem Grega Monroea. Drummond je dobio svu slobodu u napadu, u odbrani je već odavno fantastičan, te njegov vrhunski potencijal polako dolazi na naplatu.

Igra Detroita je mnogo bolja u odnosu na prošle sezone, a Drummond je fascinantno napredovao, te je trenutno među najboljim igračima lige.

Postao je i prvi čovjek nakon legendarnog Wilta Chamberlaina, koji je u prvih sedam utakmica sezone imao preko 135 poena i 135 skokova.

Uz Stepha Curryja definitivno prvo ime ove sezone u NBA ligi. Sezona koja je tek u zamahu i koja barem početku mnogo obećava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti