Curry srušio Mavse, Lakersi nemoćni pred Blazersima

NBA liga

Curry srušio Mavse, Lakersi nemoćni pred Blazersima

M. Šljivak

Pored utakmice Brooklyn Netsa i Houston Rocketsa sinoć su odigrane još dvije utakmice u NBA ligi, a pobjede su upisale ekipe Golden State Warriorsa i Portland Trail Blazersa.

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 120:122 (Nowitzki 33p 11sk / Thompsom 27p)

American Airlines Centar u Dallasu bio je poprište duela domaćih Mavericksa sa Golden State Warriorsa, a na kraju su gosti nakon produžetka slavili pobjedu rezultatom 122:120.

Prva dionica je pokazala danas čeka dosta dobra utakmica u Texasu. Warriorsi su ovaj dio igre odigrali nešto bolje, te su u drugu četvrtinu ušli s devet poena prednosti, 30:21.  

Uzvratili su Mavsi u drugoj četvrtini. Raspucao se Dirk Nowitzki, koji je bio nezaustavljiv po Warriorse u ovom meču. Ovaj dio igre je domaći tim dobio 41:23, te se na odmor otišlo vodstvom Dallasa od devet razlike, 52:43. 

Gosti iz Kalifornije sjajno odigravaju i treću dionicu. Preokrenuli su rezultat u svoju korist, pa su u posljednju dionicu ušli s vodstvom od četiri poena, 75:71. Zanimljiva je bila posljednja četvrtina. Oba tima su imala prednost, ali je na kraju susret morao ići u dodatnih pet minuta, jer je nakon 48 minuta igre rezultat bio neriješen 108:108. 

Dosta uzbuđenja je viđeno u produžetku. Mavsi su preko Josea Calderona došli do vodstva 120:118, ali onda Jermaine O'Neal odrađuje veliki posao. Prvo je pogodio za izjednačenje, da bi potom blokirao Ellisa. Posljednji napad su imali Warriorsi, a tu je na scenu stupio Stephen Curry. Šutem preo ruke Josea Calderona je pogodio za pobjedu Warriorsa u ovom susretu, te je svoj tim približio doigravanju.

Klay Thompson je ubacio 27 poena za Golden State, Curry je dodao 23 poena i 10 asistencija, dok su se kod Mavsa istakli Dirk Nowitzki s 33 poena i 11 skokova, te Monta Ellis s 27 poena.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 112:124 (Young 40p / Lillard 34p)

Portland Trail Blazersi su bez većih problema savladali Los Angeles Lakerse u Staples Centru 124:112. 

Nakon što je prvo poluvrijeme bilo dosta neizvjesno i gdje su oba tima imala prednost, u drugom poluvremenu je Portland ipak pokazao da je trenutno kvalitetnija ekipa od Lakersa. Na odmor su Blazersi otišli s dva poena prednosti 63:61, da bi nakon 36 minuta gosti iz Oregona imali osam poena prednosti, 91:83.

Potpuno su Lakersi pali u četvrtoj dionici. Portland je trpao koš domaćeg tima, prednost se iz minute u minutu povećavala, a u jednom trenutku je iznosila i 23 poena prednosti, 122:99. Ipak, Lakersi su završnim minutama uspjeli ublažiti poraz na pristojnih 12 razlike, 124:112.

Goste je do pobjede predvodio Damien Lillard s 34 poena, LaMarcus Aldrige je dodao 31 poen i 15 skokova. Kod Lakersa je Nick Young ubacio 40 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.