Čuvaj se NBA, Fultzu se vratio šut

Čini se da su problemi sa ramenom prošlost

Čuvaj se NBA, Fultzu se vratio šut

Philadelphia 76ersi su na Draftu 2017. godine prvim pickom izabrali Markellea Fultza koji je trebao biti "instant zvijezda" prošle sezone.

Ipak, nismo vidjeli puno od ovog mladog beka u prošloj sezoni ponajviše zbog problema sa povredom ramena zbog koje je i propustio veći dio utakmica (odigrao je samo 14 mečava regularne sezone).

Ono što je puno više zabrinulo navijače 76ersa bio je njegov "nakaradni" šut koji mehanikom nije ni podsjećao na njegove dane na koledžu.

Fultz je morao izmijeniti šut zbog problema sa ramenom, a mnogi su pomislili da su 76ersi protraćili prvi pick Drafta te da nema spasa za mladog beka.

Ipak, posljednji snimci govore da se Fultzu "vratio" šut, a i on sam uvjerava da je sada sve u najboljem redu.

"Znam da sam izabran prvim pickom s razlogom. Puno se toga događalo i pričalo, pogotovo oko toga kako mi se promijenio šut, ali ja sam košarkaš i znao sam da me to ne može zaustaviti", prokomentarisao je Fultz kritike, pa istakao kako je sada sve na svom mjestu:

"Ljudi su govorili da sam 'mekan', ali zaista je bila stvar povrede. Imao sam vremena da popričam sa doktorima, shvatili smo u čemu je problem i ovog ljeta sam se vratio uobičajenom radu. Sve se vratilo na svoje mjesto, čak je i bolje nego što je bilo... Navijači Sixersa će dobiti igrača koji će davati sve od sebe na terenu, stvarati prostor za šut i sebi i saigračima... Želim biti poseban kada se vratim na parket".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije