"Čuvao sam Shaqa i odjednom sam se osjećao kao da sam imao saobraćajnu nesreću"

Eddie Curry o O'Nealu

"Čuvao sam Shaqa i odjednom sam se osjećao kao da sam imao saobraćajnu nesreću"

Midhat Šljivak

Nekadašnji NBA košarkaš Eddy Curry govorio je u jednom podcastu o iskustvu igranja protiv Shaquillea O'Neala.

Legendarni centar je jedan od najdominantnijih igrača koji su se pojavili u ligi, a Curry koji je i sam bio ogroman nije imao nikakve šanse da čuva Shaqa.

Curry je igrajući za Bullse i Knickse često vodio duele protiv O'Neala, a tu mu nije pomagalo ni gotovo 213 centimetara visine i 130 kilograma težine.

Objasnio je kako ljudi nisu svjesni kako je igrati protiv Shaqa.

"Za one koji misle da ima ikakve šanse braniti Shaqa jedan na jedan, da tću jedan primjer. Shaq je bio prva osoba koja mi je isprašila dupe. Sjećam se da je napravio neki potez, ja sam bio ispred njega, a nakon duela sam se osjećao kao da sam imao saobraćajnu nesreću. On je bio najveći čovjek kojeg sam ikad vidio. Ovo se dogodilo onda kad je počeo da mijenja klubove i kad nije bio u najbolja doba", rekao je Curry.

Nakon ovih riječi samo možemo zamisliti kako je bilo igračima koji su ga čuvali u najbolje dane karijere, kada je Shaq zaista dominirao.

To se posebno odnosi na karijeru u Orlandu i Lakersima, gdje je bio zaista čudesan.

O'Neal je karijeru završio sa prosjekom od 24 poena i 11 skokova po utakmici i četiri NBA prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi