Legendarni O'Neal govorio o tome koliko cijeni košarkaše iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

'Volio bih da me zovete O'Nilović'

Legendarni O'Neal govorio o tome koliko cijeni košarkaše iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

Legendarni NBA centar Shaquille O'Neal ovih dana je boravio u Hrvatskoj, pa je dao i jedan vrlo zanimljiv intervju.

Nekadašnji košarkaš Los Angeles Lakersa i Miami Heata govorio je za 24sata.hr i tom prilikom otkrio da voli kad ga ljudi zovu O'Nilović.

Razlog je naravno objasnio:

"O'Nilović. Zovite me samo tako. Ovako, jednom sam pogodio 12 slobodnih bacanja što baš i nije bila moja specijalnost, pa sam rekao treneru: 'Od sada me zovi O'Nilović'. To mi je omiljeni nadimak", kaže legendarni centar i dodaje:

"Volim da me tako zovu jer nikada nisam čuo za nekog igrača čije prezime završava na 'ić' a da nije dobar šuter. Najbolji šuteri dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore".

O'Neala fascinira što u Hrvatskoj nije vidio ni jedan košarkaški teren.

"Jedna stvar me fascinira. Ovdje sam već nekoliko dana, obišao sam nekoliko gradova, a nigdje nisam vidio nijedan košarkaški teren ni djelu kako šutiraju. Gdje svi vi na 'ić' vježbate šut?", zapitao se on.

Danas 47-godišnji košarkaš u penziji je tokom karijere osvojio čak četiri NBA prstena, bio je tri puta MVP finala, a igrao je na All Star meču čak 15 puta.

Top Komentari

NKZ1922
Gledao sam ovaj intervju na hrvatskoj TV. Logicno, tamo niko ne spominje BiH, Srbiju i CG, nego su predstavili da izgleda kao da samo prica o Hrvatskoj. Prepotentan narod
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi