Da je bilo sreće i pameti, bio bi naš: Haris Bratanović novi član Barcelone

Talent koji je mogao da zaigra i za BiH

Da je bilo sreće i pameti, bio bi naš: Haris Bratanović novi član Barcelone

E. Škorić

Mladi i talentovani košarkaš Haris Bratanović novi je igrač Barcelone.

Da je bilo sreće i pameti, možda bi talentovani Haris bio član košarkaške reprezentacije BiH. No, nije bilo ni sreće, a ni pameti. Košarkaški savez BiH nije ga pozvao, pa je 16-godišnji i 208 cm visoki košarkaš prihvatio poziv Belgije, za koju je igrao u omladinskim selekcijama, ali kasnije je dobio poziv i A tima.

U Barcelonu stiže kao veliki potencijal, a iza sebe ima uspješnu sezonu u kojoj je nastupao na Evropskom prvenstvu U16 B divizije u Sofiji i imao je 13,2 poena u prosjeku po meču, a uz to je ostvario i 10 skokova, te 1,9 blokada.

Sada ima sjajnu priliku da u redovima velike Barcelone, koju trenira Svetislav Pešić, napravi novi korak u karijeri i dodatno napreduje. U početku će vjerovatno biti član mladog tima, ali s vremenom se očekuje da zaigra i za prvi tim Katalonaca.

Top Komentari

Chupy
Ma kurac bi bio nas, kao i svi ostali. I da je "naš" opet ne bi igro. Nasao bi on razlog da ne igra.
12 0
superadmin
Skoricu ne lupaj gluposti, savez mu je kontaktirao i roditelje i menadjera Seada Galijasevica, ali je mali odbio da igra za BiH i nastavio igrati za Belgiju. Tako da ne siris price koje nisu istinite ako nemas sta pametno napisati onda bolje nemoj nista.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi