Calathes poslije fantastične sezone bira: Panata, Khimki, Barca ili NBA

Playmaker traži klub

Calathes poslije fantastične sezone bira: Panata, Khimki, Barca ili NBA

Edmir Škorić

Playmaker Panathinaikosa Nick Calathes imao je sjajnu sezonu u Euroligi i grčkom šampionatu.

Calathes je vodio Panatu do titule u Grčkoj, a briljirao je i u mečevima Eurolige, no sada mu je istekao trogodišnji ugovor i može da bira gdje da nastavi karijeru.

Barcelona i Khimki su spremili ugovore za 29-godišnjaka, koji je u Grčkoj također dobio ponudu od Panate, koja želi da ga zadrži do 2021. godine i daje mu 6,5 miliona eura. Khimki mu je pak za dvogodišnji ugovor ponudio još bolje uslove, a i Barcelona je spremna masno da ga plati.

Calatches će dobro izvagati, ali nije isključena niti opcija da ode u NBA, ali morao bi sačekati početak jula kako bi i zvanično kao slobodan agent potražio tim. Mada, ako nađe pravi izazov u Evropi, jasno je da će tu i ostati.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panata ima najveće šanse, ali priliku vrebaju Khimki i Barcelona, koji imaju visoke ciljeve u novoj sezoni.

S druge strane, Marcus Denmnom je produžio saradnju s Panatom, dogovorio je ugovor na 1+1 godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi