Da li će Maccabi braniti naslov ABA prvaka?

Nakon pobjede nad Cedevitom

Da li će Maccabi braniti naslov ABA prvaka?

Košarkaši Maccabija su nakon finalne pobjede na FF-u ABA lige nad Cedevitom (87:77) osvojili jedini trofej koji im je nedostajao u njihovoj bogatoj riznici.  

U ovom finalu Maccabiju se nije ponovio Zadar i luda noć Popovića u samoj završnici, tada Jadranske lige i to druge po redu. Iako su, u svom drugom nastupu u našem regionu osvojili šampionat, “ponos Izraela “ će možda biti prva ekipa koja neće braniti titulu osvojenu ove godine.

 

U ovoj odluci mnogo će uticati i stav Izraelskog košarkaškog saveza.

 

Ove godine Maccabi je pored Eurolige i ABA lige nastupao i u prvom dijelu izraelskog prvenstva. Borba na tri fronta i više od 80 utakmica tražila je mnogo snage i odricanja. Tokom sezone Maccabi je nekoliko puta morao odlaziti na svojevrsne turneje od 7 i više dana i svakako bi čelni ljudi ovoga kluba voljeli tako nešto izbjeći naredne sezone.

 

Nije tajna da je ispadanje u četvrtfinalu Eurolige od Panathinaikosa ocjenjeno kao neuspjeh.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Ukoliko se uz ovaj, kako Uprava ovog kluba ocjenjuje - mizeran rezultat u odnosu na uloženo u ekipu, doda i nagomilani umor zbog ogromnog broja utakmica, onda je sasvim jasno zašto će mišljenje tamošnjeg saveza imati velikog uticaja kada je u pitanju nastup Maccabija u ABA ligi iduće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti