Dallas dovodi Dončiću veliko ime, ali hoće li to napraviti problem?
(Foto: EPA)

Chris Paul želja Mavsa

Dallas dovodi Dončiću veliko ime, ali hoće li to napraviti problem?

Midhat Šljivak

Dallas Maverciksi mogli bi Luki Dončiću i Kristapsu Porzinigsu priključiti još jedno veliko ime.

Prema navodima američkih medija, Mavsi pokazuju ogroman interes za angažovanje iskusnog playmakera Chrisa Paula i postoji velika mogućnost da on završi u Dallasu.

Jedan od najboljih playmakera NBA lige u proteklom desetljeću od ovog ljeta je član Oklahome, ali ovaj tim na sve načine pokušava da ga se riješi.

Dugo se spominjala mogućnost da bi on mogao završiti u Miamiju, ali ta opcija je propala, no sada je Dallas ozbiljna opcija.

Pitanje je ipak kako bi Paul i Dončić funkcionisali skupa i da li bi 34-godišnji play gušio Luku koji igra zaista čudesno.

U bogatoj NBA karijeri Paul je igrao za Hornetse, Clipperse i Rocketse, ali nikada nije uspio da stigne do prstena prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi