Davis i James razbili Hornetse, Netsima nije pomogao ni fantastični Irving

Musa ponovo bez minutaže

Davis i James razbili Hornetse, Netsima nije pomogao ni fantastični Irving

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su poraženi u gostima protiv Memphis Grizzliesa sa 134:133 nakon produžetka.

Netsi i Grizzliesi su odigrali sinoć fantastičnu utakmicu koju su domaći uspjeli da dobiju sa 134:133 nakon produžetka. Od početka meča gledali smo izjednačenu košarku i bilo je jasno da će pobjednika odlučiti neki šut u samom finišu.

Pred sami početak četvrte dionice Netsi su imali sedam poena prednosti, ali su domaći uspjeli da to nadoknade i na kraju izbore produžetak.

Grizzliesi su igrali odlično u produžetku kojeg su dobili sa 14:13, te su na kraju slavili konačnim rezultatom 134:133. Domaći tim do pobjede vodio je Ja Morant koji je ubacio 30 poena, dok je 21 dodao Dillon Brooks.

U ekipi Netsa nevjerovatnu partiju ponovo je odigrao Kyrie Irving koji je ubacio 37 poena, te je dodao po sedam skokova i asistencija. Još se istakao i Caris LeVert sa 27 poena. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa ni u trećoj ovosezonskoj utakmici nije upisao minutažu.

Drugu pobjedu u sezoni sinoć su upisali i LA Lakersi koji su pobijedili Charlotte Hornetse sa 120:101. Lakersi su od početka meča diktirali tempo i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti.

Lakerse je do nove pobjede vodio sjajni Anthony Davis koji je upisao double-double sa 29 poena i 14 skokova, a double-double upisao je i LeBron James koji je ubacio 20 poena, te je dodao 12 asistencija.

Sjajan meč odigrali su Portland Trail Blazersi i Dallas Mavericksi. Na kraju Portland je upisao pobjedu rezultatom 121:119. Portland je do pobjede vodio CJ McCollum sa 35 poena, dok je Damian Lillard ubacio 28 poena.

U ekipi Dallasa istakao se Kristaps Porzinskig sa 32 poena i devet skokova, dok je Luka Dončić bio na korak da upiše triple-double. Dončić je ovaj meč završio sa 29 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi