Dallas napravio trejd sa Warriorsima
Foto - EPA

Dobili Cauley-Steina

Dallas napravio trejd sa Warriorsima

M. Šljivak

Dallas Mavericksi napravili su trejd sa Golden State Warriorsima.

Novi igrač Mavsa postao je centar Willie Cauley-Stein, a Warriorsi će za ovog košarkaša dobiti pik druge runde ovogodišnjeg drafta.

Dallas je nedavno ostao bez Dwighta Powella, koji je pokidao Ahilovu petu. Brzo su reagovali na tržištu i doveli su nekadašnjeg šestog pika drafta iz 2015. godine.

Ovaj 26-godišnji košarkaš je ove sezone na prosjeku od 7.9 poena i 6.2 skoka po meču, a prije Golden Statea igrao je još za Sacramento.

Imali su Kingsi od njega velika očekivanja, ali svoj potencijal nikada nije na pravi način iskazao, a vidjet ćemo koliko će biti od pomoći Luki Dončiću i ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi