"Dame i CJ su tihe ubice, kao Borg, Nurkić je više McEnroe"

Poeni, skokovi i blokade nisu jedini Jusufov dorpinos timu

"Dame i CJ su tihe ubice, kao Borg, Nurkić je više McEnroe"

Predsjednik "košarkaških operacija" Portland Trail Blazersa Neil Olshey je za ESPN govorio o važnosti Jusufa Nurkića za tim.

Nakon skoro godinu i po pauze zbog teške povrede Jusuf Nurkić se vratio u akciju, a Trail Blazersi su time dobili veliko pojačanje. Već u pobjedi nad Memphisom 140:135 pokazalo se koliko je Nurkić važan za svoj tim.

Uspio je Nurkić u prvoj takmičarskoj utakmici nakon duge pauze upisati 18 poena, devet skokova, šest blokada i pet asistencija.

Olshey nije bio iznenađen odličnom partijom Jusufa Nurkića, ali poručuje da statistika nije jedini način nakoji bh. košarkaš pomaže Blazersima.

"On je postao taj koji nam daje timski duh... Dame (Lillard) je Dame, ali to se podrazumijeva. Zar ne? A CJ (McCollum) je CJ. Oni stvari rade više stoički", izjavio je Olshey, pa dodao:

"Ali Nurk igra sa emocijama na stolu. Koristim tenisku analogijui: Dame i CJ su Bjorn Borg. Oni su tihe ubice. Nurk je više Jimmy Connors ili John McEnroe".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi