Danilović: Nikola Jokić nema želju da igra za Srbiju!
Predsjednik KSS Srbije dotakao se i Nikole Jokića (Foto: EPA)

"Volio bih da bude u timu, ali nisam siguran da ima volju“

Danilović: Nikola Jokić nema želju da igra za Srbiju!

E. Dindić

Nikola Jokić oduševljava sve ljubitelje košarke u SAD svojim partijama. Međutim na reprezentativnom planu druga priča. Posljednji put je nastupio za reprezentaciju prije dvije godine kada je igrao na Olimpijskim igrama protiv SAD-a.

Bio je centar Denvera u svim planovima od te zadnje utakmice, ali na ovaj ili onaj način nalazio je izgovore da se ne odazove. Propustio je Evropsko prvenstvo 2017, kao i aktuelne kvalifikacije za Mundobasket.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije na nedavnom druženju u Podgorici sa tamošnjim studentima dotakao se i tog pitanja, gdje je bio veoma decidan što se tiče nastupa Jokića za selekciju Srbije.

"Mislim da dečko nema želju da igra za reprezentaciju. Da ne lažemo jedni druge, ali to bi trebalo on da kaže. Kao predsjednik, bio bih najsretniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka posljednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može", rekao je Danilović te nastavio:

"Prve godine je trebalo da potpiše veliki ugovor i to razumijem i podržavam ga. Zašto bi rizikovao egzistencijalno pitanje? To mi je razumljivo. Neki drugi razlozi mi nisu razumljivi. Volio bih i želio da Nikola bude u timu, ali nisam siguran da on ima volju. Nadam se da griješim", završio je Danilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi