Dante Exum propušta cijelu sezonu?
Foto: EPA

Povreda košarkaša Utah Jazza

Dante Exum propušta cijelu sezonu?

Playmaker Utah Jazza, Dante Exum bi mogao na dužu pauzu nakon što zadobio povredu ramena u pobjedi njegove ekipe nad Phoenix Sunsima rezultatom 112:101, u predsezonskoj utakmici odigranoj u petak.

Navodno je Exum dislocirao rame, te zadobio povredu ligamenata. Prema prvim informacijama njegov oporavak će biti dugotrajan, a nije poznato kada bi se ovaj košarkaš trebao vratiti na NBA parkete.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski je istakao da bi Exum mogao propustiti čitavu sezonu zbog povrede ramena, a ni trener Utah Jazza nije bio previše optimističan.

"Možemo samo špekulisati da nije dobro. Znamo da je riječ o lijevom ramenu, očigledno. Odveden je na preglede kako bi se utvrdio stepen povrede. Za sada ne znamo ništa konkretno. Nadam se da ćemo ubrzo imati više informacija" izjavio je trener Utah Jazza Quin Snyder nakon utakmice protiv Sunsa.

Dante Exum je bio peti pick NBA drafta 2014. godine, a prošle sezone je, u dresu Jazza, u prosjeku bilježio 6.2 poena, 2 skoka i 1.7 asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi