D'Antoni ostaje trener Lakersa i u narednoj sezoni

D'Antoni ostaje trener Lakersa i u narednoj sezoni

M. Šljivak

Mike D'Antoni ostaće trener Los Angeles Lakersa i naredne sezone, potvrdio je za američke medije generalni menadžer Jezeraša Mitch Kupchak.

Kupchak je istakao kako je rukovodstvo Lakersa zadovoljno učinkom D'Antonija ove sezone, te da je obavio dosta dobar posao otkako je preuzeo tim u novembru prošle godine.

"Da, on će biti trener i naredne godine. Mislim da je uradio odličan posao ove sezone. Napravio je neke izmjene u ekipi, igrači ga poštuju kao i on igrače, te je veoma dobra osoba za saradnju. Dosta smo napredovali s njim", rekao je Kupchak.

D'Antoni je preuzeo Lakerse nakon sedam utakmica u novoj NBA sezoni od Mikea Browna, te ih je uz dosta muke uveo u play-off, gdje će u prvom krugu igrati protiv velikih rivala San Antonio Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.