Darius Maskoulinas novi izbornik reprezentacije Litve

Funkciju preuzima Adomaitisa

Darius Maskoulinas novi izbornik reprezentacije Litve

Košarkaški savez Litve objavio je danas kako je Darius Maskoulinas novi izbornik tamošnje košarkaške reprezentacije. 

Maskoulinas je zadnjih šest godina proveo na funkciji pomoćnog trenera reprezentacije i konačno je dobio svoju priliku na klupi Litvanaca.

Maskoulinas je bivši sjajni playmaker Žalgirisa i reprezentacije koji je bio poznat po fantastičnom šutu koji je forte gotovo svih litvanskih košarkaša. Osim u Žalgirisu još je igrao za Prokom i grčki Ilysiakos a kao trener u nekoliko je navrata sjedio na klupama Žalgirisa i Lietuvos Rytasa i kao glavni i kao pomoćni trener te je osoba koja i više nego dobro poznaje stanje u litvanskoj košarci. 

Maskoulinas je do danas bio pomoćni trener momčadi iz Kaunasa. 

Promo

Top Komentari

Guber
Na hrvatskom Litva
1 0
BosOzy
Llitve, blitve ili Litvanje ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi