Darussafaka prekinula seriju CSKA Moskve

Euroliga

Darussafaka prekinula seriju CSKA Moskve

Edmir Škorić

Košarkaši Darussafake Dougs pobijedili su CSKA sa 91:83 u sedmom kolu Eurolige.

Turski klub je večeras pred svojim navijačima došao do pete pobjede i to prvenstveno zahvaljujući sjajnom otavaranju meča.

Darussafaka je serijom 10:0 krenula u meč, a nakon prve četvrtine vodila je 30:18, da bi plus 12 zadržala i na poluvremenu. Gosti iz Moskve su svoju igru pronašli tek u zadnjoj četvrtini, pa su došli na samo minus jedan.

James Anderson je s 20 poena bio prvo ime pobjedničkog tima, dok je 18 poena dodao Brad Wanamaker. Po 17 poena u CSKA ubacili su Cory Higgins i Nado De Colo, dok je Miloš Teodosić ubacio 15 poena uz 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, Darussafaka je sačuvala prednost, uvelaza sedam poena i stigla do sigurne pobjede, pete u Euroligi, dok je CSKA doživio prvi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi