Darussafaka slavila u završnici

Turski tim pobjedom okončao nastup u Euroligi

Darussafaka slavila u završnici

U veoma interesantnoj i neizvjesnoj utakmici ekipa Darussafake je uspjela na svom parketu da dođe do pobjede protiv Lokomotiv Kubana (87:86).

Turski tim na taj način završio je takmičenje na 6. poziciji grupe E sa omjerom 5-9, dok je Kuban zadržao drugu poziciju i već je poznato da će u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja igrati protiv ekipe Barcelone.

Gosti su bolju igru pružili u prvih 20 minuta kada su stigli do prednosti od 9 poena (47:38). Ipak, domaćin je uzvratio u trećem periodu (26:19) i tako nagovijestio veliku borbu do samog kraja. Uzbudljiva završnica viđena je u posljednjih 10 minuta, a više koncentracije pokazali su igrači Darussafake, koji su tako stigli do 5. trijumfa u TOP 16 fazi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Luke Harangody bio je najbolji pojedinac meča sa 15 poena, a na drugoj strani istakli su se Victor Claver i Chris Singleton sa 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi