Daryl Morey novi predsjednik košarkaških operacija Philadelphia 76-ersa
Foto: EPA

Nakon 13 godina u Rocketsima

Daryl Morey novi predsjednik košarkaških operacija Philadelphia 76-ersa

Philadelphia 76-ersi nastavili su sa rekonstrukcijom stručnog stožera i uprave. 

Nakon što su s klupe smijenili Brett Browna na red su došle smjene i u foteljama.

Dugogodišnji generalni manager Houston Rocketsa Darel Morey koji se nakon nedavnog sukoba s upravom kluba iz Teksasa povukao s te pozicije, nije dugo čekao na novi posao. Morey će u idućih pet godina biti prvi operativac Philadelphie koja se u samo par godina od najperspektivnije ekipe pretvorila u tim kojem je vrhuncac plasman u play off. 

Morey je čak 13 godina proveo u Rocketsima a u idućih 5 godina imat će zadatak da Joelu Embiidu i Benu Simmonsu omogući dovoljno kvalitetne suigrače koji će ovom timu čiji je moto donedavno bio 'trust in process', omogućiti nedavno najavljenu borbu za naslov prvaka. U bubbleu su Sixersi pometeni u prvoj rudni doigravanja od Boston Celticsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije