Mike D' Antoni i Billy Donovan kandidati za klupu Philadelphia 76-ersa

Brett Brown dobio otkaz nakon 'metle' protiv Celticsa

Mike D' Antoni i Billy Donovan kandidati za klupu Philadelphia 76-ersa

Philadelphia 76-ersi u potrazi su za novim trenerom. 

Nakon 'metle' kojom su ih u prvoj rundi doigravanja izbacili Celticsi mjestom na klupi platio je Brett Brown pa je popularna Phila u potrazi za novim trenerom. 

Phila je u nekoliko sezona od ekipe kojoj se u skorijoj budućnosti predviđala borba za naslov lošim tradeovima i poslovnim potezima dogurala do ekipe koja biva pometena u prvom krugu doigravanja, pa je managment kluba odlučio potražiti novo rješenje na trenerskoj klupi.

Mike D' Antoni koji je nakon 4 godine napustio klupu Rocketsa, te Billy Donovan koji je godinu više sjedio na mjestu prvog trenera Oklahome ovih će dana u gradiću Camdenu kraj Philadelphie gdje je smješten trening kamp 76-ersa obaviti razgovore s managmentom tima iz Pennsylvanie te se očekuje da jedan od njih dvojice uđe u najuži krug kandidata za Brownovog nasljednika. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi