David Blatt preuzima Cleveland Cavalierse

Seli u NBA

David Blatt preuzima Cleveland Cavalierse

David Blatt, trener koji je osvojio titulu evropskog prvaka sa Maccabijem prije mjesec dana, dobio je ponudu da vodi Cleveland Cavalierse u NBA ligi.

Blatt je nakon titule osvojene sa izraelskim klubom podnio ostavku, a sada je na putu da kruniše svoju karijeru vodenjem jednog NBA tima. Blatt je već radio u Americi i to kao pomoći trener u Minnesoti i Golden Stateu. Cleveland je otpustio Browna 12. maja a njihova najveća želja je trener koji forsira ofanzivnu košarku.

Blatt bi bio dobar izbor sa trenera Clevelanda jer je već napravio velike rezultate u Europi. Pored Maccabija, trenirao je još Dinamo iz St. Peterburga, Benetton, Efes, Aris i još neke klubove, a bio je selektor Izraela i Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.