Davis i Cousins "uništili" Cavse, poraz Houstona

NBA liga

Davis i Cousins "uništili" Cavse, poraz Houstona

E. Ganibegović

New Orleans Pelicansi su odigrali sjajnu utakmicu i nanijeli novi poraz Cleveland Cavaliersima rezultatom 101:123. 

Cavsi su imali blagu ulogu favorita prije početka utakmice, ali loša igra Jamesa i društva, nije im osigurala ništa više od novog poraza.

Pelicansi su odigrali nevjerovatnu prvu četvrtinu u kojoj se vidjelo kako žele da dođu do pobjede na ovoj utakmici. Prvih 12 minuta je završeni rezultatom 22:35. 

U drugoj četvrtini su Cavsi pružili određeni otpor, međutim nisu uspjeli da se rezultatski vrate u meč, pa se na odmor otišlo rezultatom 52:65 u korist Pelicansa.

Nakon odmora James i ostatak ekipe su igrali znatno bolje, pa su razliku spustili na šest poena prije početka posljednje dionice, 83:89, te je tada izgledao kao da se Cavaliersi mogu vratiti u meč.

Međutim potpuno druga slika u posljednjoj četvrtini, kada su Pelicansi na krilima Davisa razvalili svoje protivnike i tako stigli do zaslužene pobjede.

Davis, koji je se vratio nakon povrede i igrao, zajedno sa ostatkom svog tima, pružio je odličnu partiju. Tokom cijele utakmice su on i Cousins predvodili svoju ekipu.

Zabio je Davis 30 poena i skupio 14 skokova, ali Cousins nije bio daleko iza njega sa 29 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Cleveland je predvodio Kevin Love sa 26 poena i Lebron James sa 18 poena. 

Rezultati ostalih utakmica:

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 69:101

Memphis Griezzlies - Houston Rockets 103:89

Miami Heat - Boston Celtics 90:96

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi