Debakl bh. juniora protiv Litvanije
Foto: FIBA

Novi težak poraz na Eurobasketu

Debakl bh. juniora protiv Litvanije

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela novi debakl na Eurobasketu. 

Nakon tri teška poraza u grupnoj fazi takmičenja, bh. juniori su za protivnika u osmini finala dobili reprezentaciju Litvanije koja ih je pregazila sa 104:71.

Izabranici Borisa Džidića su već nakon prve dionice imali zaostatak od 10 poena (32:22), da bi na poluvremenu taj zaostatak narastao na čak 25 poena razlike.

U nastavku meča Litvanija je samo održava prednost i na kraju je slavila sa 33 koša razlike.

Predvodio ih je Gertautas Urbonavicius sa 18 poena, dok je poen manje postigao Simas Jarumbauskas. Kod naše reprezentacije bolji od ostalih bio je Vojin Ilić sa 20 poena, dok je Armin Hrstić dodao pet poena manje.

Bh. timu sada slijedi razigravanje od 9. do 16. mjesta, a naredni rival je Italija i to u petak od 15.15 sati.

Podsjetimo da tri najgore ekipe ispadaju u B Diviziju.

Promo

Top Komentari

rimke
uvedem ti majci nesto sto voli bosnjacki najvise voli
2 6
hercegbih
OVI JADNICI SE STVARNO OPSJEDAJU S TIM DA SU ONI MI DA SMO MI ISTE KRVI I LOZE..NE DAJ MI BOZE I ALLAHA MI MOG..PA VI STE BOLA KMETOVI KOCKASTE GLAVE SELJACKE..MI SMO PLAVA KRV BEGOVSKA POTOMAKA BOSNJAKA I STAROSJEDIOCA ILIRA.. VI STE SLAVENI KOCKASTI KO RUSI POLJACI SLOVACI CESI I TI TAMO BARBARI...BUDALE JEDNE..NE POREDITE SE S NAMA..JER VI NISTE MI.. MI SMO PLEME A VI STE KMETOVI
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi