Debitovao Dixon, Igokea pobijedila

Aleksandrovčani bolji od Hercegovca

Debitovao Dixon, Igokea pobijedila

I bez Matića i Mirkovića koji su utakmicu propustili zbog povrede Igokea Partizan nije imala problema sa Hercegovcem. Aleksandrovčani su zasluženo još jednm slavili, ovaj put sa 96:56 i pokazali svoju trenutnu nadmoć u Ligi 13.

Domaći su već na kraju prve četvrtine imali prednost od 16 poena i bilo je jasno da od iznenađenja nema ništa. Do kraja, gosti nisu uspjeli pružiti adekvatan otpor i bodovi su rutinski ostali u Aleksandrovcu.

Vrijedi spomenuti i to da je svoj debi u dresu Igokee imao Malik Dixon, nova akvizicija pristigla iz Zadra. Prvo predstavljanje pred domaćom publikom imao je i McCaskill što je u dvoranu Nenad Baštinac privuklo veliki broj gledalaca. U svom prvom nastupu, Dixon je bio i najbolji strijelac susreta sa 15 poena, a po jedan manje ubacili su Taylor i Đerasimović. U redovima gostiju, najefikasniji bili su Leković i Goranović sa po 14 poena.


KK Igokea Partizan  - KK Hercegovac  96:56
29:13, 17:15, 19:14, 31:14
ALEKSANDROVAC - SC Nenad Baštinac. Gledalaca: 800. Sudije: Jovanić, Pehar, Bilić.

KK Igokea Partizan: Dixon 15, Vuksanović 11, Bocka 9, McCaskill 10, Đurica 2, Đerasimović 14, Taylor 14, Mičić 7, Bilanović 6, Mišanović 2, Kovačević 2, Topolović 4. Trener: Bajić Dragan.
KK Hercegovac: Kureš, Kapor, Tabaković, Goranović 14, Leković 14, Kuljić 2, Kastratović 9, Vuković M., Vuković S. 10, Savić, Timotić 7, Jokanović. Trener: Karalić Drago

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.