Đedović odličan, Bayern se spasio

Serija izjednačena

Đedović odličan, Bayern se spasio

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna savladali su večeras na svom parketu Albu iz Berlina 89:83 u četvrtom susretu polufinalne serije Bundeslige.

Dosta zanimljiv meč su odigrala ova dva tima, a pobjednik se saznao tek u samom finišu.

Od prve minute se igralo koš za koš. Ekipe su se konstantno smanjivale u vodstvu, a nakon prve dionice tim iz Berlina je imao prednost od jednog poena, 20:19.

Drugi period donosi precrtanu igru iz prvog. Najveća razlika je bila četiri poena u korist Albe, a boljom završnicom prvog poluvremena Bayern na odmor odlazi s dva poena prednosti, 45:43.

Nastavak meča donosi također jako zanimljivu košarku. Pobjednik ovog meča se nije nazirao sve do pred sami kraj, kada tim Svetislava Pešića uspijeva prelomiti meč.

Tako je Bayern stigao do izjednačenja serije na 2:2, a Nihad Đedović je odigrao odličan meč. Ubacio je 18 poena uz sedam skokova za 29 minuta na parketu.

Bayern je predvodio John Bryant sa 19 poena, dok je na drugoj strani Reggie Redding ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti