Đedović odličan u tijesnom porazu Albe od Maccabija

Naš reprezentativac imao je 17 poena i sedam skokova

Đedović odličan u tijesnom porazu Albe od Maccabija

Sjajan otpor Alba je pružila Maccabiju, a najbolji u timu iz Berlina bio je Nihad Đedović sa 17 poena. Gosti su ipak slavili rezultatom 78:76.

Alba je odlično otvorila sezonu, izabranici Saše Obradovića uvezali su dvije pobjede, ali su potom došla dva poraza. Maccabi je jedna od četiri ekipe koje nemaju poraza i u večerašnji susret Izraelci su ušli kao apsolutni favorit. 

 

Maccabi je nakon pet minuta igre vodio 10:0. Međutim Alba se uspjela vratiti. Zaigrali su košarkaši Saše Obradovića malo bolje i uspjeli smanjiti zaostatak. Gosti iz Tel Aviva su nakon deset minuta imali šest poena prednosti. U drugoj četvrtini potpuni povratak domaćina. Ekipu iz Berlina u igri je ostavio odlični Nihad Đedović, sa 14 postignuth poena. A rezultat na polovini igre je bio 38:35 za goste. 

 

Drugo poluvrijeme Alba otvara serijom 11:2 i dolazi do plus šest. Maccabi se brzo vraća i serijom 10:1 dolazi do nove prednosti. Seriju je prekinuo trojkom Nihad Đedović. Ekipa iz Tel Aviva u posljednju je četvrtinu ušla sa vodstvom 56:52. U nastavku je gost uspio sačuvati prednost, iako je Alba prišla na samo dva  poena zaostatka 20 sekundi prije kraja. Konačni rezultat bio je 78:76.

Najefikasniji u timu iz Berlina bio je naš Nihad Đedović sa 17 poena, sedam skokova i dvije ukradene lopte. Kod gostiju najbolji je bio Devin Smith sa 20 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.