Đedović ubacio 10 poena, Bayern izborio majstoricu protiv Frankfurta

Play off BBL lige

Đedović ubacio 10 poena, Bayern izborio majstoricu protiv Frankfurta

Košarkaši Bayerna iz Minhena izborili su petu utakmicu prve runde play offa BBL lige nakon što su večeras porazili Frankfurt u gostima sa uvjerljivih 85:50. 

Bayern je gubio sa 2:0 u seriji, ali je sa dvije uzastopne pobjede uspio da izbori petu utakmicu koju će odigrati na svom terenu i u kojoj će sigurno biti favorit.

Što se tiče večerašnje utakice, gosti su već nakon prvog dijela gotovo riješili pitanje pobjednika jer su u proj četvrtini slavili sa 23:17, a u drugoj 24:11 i imali su prednosti od 19 poena razlike. Do kraja meča su bez problema održavali prednost i čak su uspjeli da je povećaju na 35 razlike.

Ekipu Dejana Radonjića su do pobjede vodili Cunningham i Booker sa po 15 poena, a nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović je dodao 10. Kod domaćih istakao se Robertson sa 12 poena.

Majstorica je na programu za dva dana u Minhenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi