Bayern našao novog trenera
Foto: EPA

Stiže Radonjić

Bayern našao novog trenera

M. Šljivak

Minhenski Bayern našao je novog trenera.

Nedavno je košarkaška sekcija bavarskog velikana ostala bez trenera nakon što je rukovodstvo kluba odlučilo da smijeni Sašu Đorđevića, a za njegovom zamjenom se nije dugo tragalo.

Novi trener tima iz Minhena postaće još jedno poznato ime. Radi se o crnogorskom stručnjaku Dejanu Radonjiću koji bi u narednim danima trebao preuzeti vođenje Bayerna.

Radonjić je do prošle sezone radio u Crvenoj zvezdi. Sa beogradskim timom je radio sjajan posao i osvojio je tri titule prvaka ABA lige, tri prvenstva i Kupa Srbije.

Također, ranije je vodio i podgoričku Budućnost kojoj je donio šest titula prvaka Crne Gore, te šest trofeja Kupa, a kratko je radio i kao selektor reprezentacije Crne Gore.

Nakon odlaska iz Zvezde bio je bez angažmana, a imenovanje za trenera Bayerna trebalo bi se desiti u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi