Đedović ubacio 13 poena, Bayern nemoćan u Istanbulu
Bayern je imao večeras šansu da se izjednači sa Efesom, ali je tim Dejana Radonjića potpuno zakazao (Foto: EPA)

Osmi poraz sezone

Đedović ubacio 13 poena, Bayern nemoćan u Istanbulu

M. Šljivak

Nihad Đedović odigrao je večeras još jednu jako dobru partiju u Eruoligi.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je u porazu Bayerna u Istanbulu od Anadolu Efesa 92:77, odigrao jako dobar meč.

Đedović je na parketu proveo 22 minute. Ubacio je 13 poena uz pet pogođenih šuteva iz devet pokušaja. Ovom učinku je dodao i tri asistencije.

Jedini efikasniji od njega u sastavu Bayerna bio je srbijanski košarkaš Vladimir Lučić koji je ubacio 14 koševa, a dodao je i sedam skokova, te četiri asistencije.

Sa druge strane Efes je imao mnogo više raspoloženih igrača. Predvodio ih je Vasilije Micić sa 20 poena, a Amerikanci James Anderson i Bryant Dunston su dodali po 16.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bayern je nakon 16 odigranih utakmica na sedmom mjestu euroligaške tabele. Tim iz Minhena je trenutno na učinku od osam pobjeda i osam poraza.

Sa druge strane turski velikan je na četvrtoj poziciji i dosadašnjem dijelu sezone su ostvarili omjer od 10 pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi