Delalić: Puno sam napredovao uz Vasiljevića i Ikonića

Bivši član Bosne RJ za SportSport.ba

Delalić: Puno sam napredovao uz Vasiljevića i Ikonića

S. Mlaćo

Haris Delalić na kraju ove sezone vratio se u belgijski Spirou Charleoi odakle je i došao na posudbu u Bosnu Royal Jelly. 

Delalić je pružao veoma dobre partije i pomogao je svojoj ekipi da dođe do finala prvenstva i Kupa Bosne i Hercegovine.

"Ova sezona provedena u Bosni mi je puno pomogla u mojoj karijeri. Puno sam napredovao uz starije igrače, prvenstveno mislim na Sašu Vasiljevića i Gorana Ikonića, koji su prije svega odlični ljudi i vrhunski igrači. Pomogli su prije svega meni, a tako i ostalim mladim igračima da napreduju. Uz to i trener Dušan Gvozdić koji je sve to posložio na pravi način. Što se tiče mog učinka, ja sam zadovoljan, ali to uvijek može bolje. Kao mlad igrač tu uvijek ima oscilacija, ali sve u svemu sezona je bila veoma dobra za mene", kazao je Delalić za SportSport.ba

Otkrio je i svoje planove u Belgiji.

"Što se tiče Belgije, moji planovi su da se nametnem i da izborim što veću minutažu. Dobit ću adekvatan prostor za igru, a moje je da to iskoristim na najbolji mogući način", dodao je Delalić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U Bosni RJ Delalić  je prosječno postizao 9.5 poena, uz 4.3 skoka i 1.2 asistencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti