Bivša NBA zvijezda prokockala milione i postala siromah: Čini se da mu život sprema lijep nastavak

Nazire se svjetlo na kraju tunela

Bivša NBA zvijezda prokockala milione i postala siromah: Čini se da mu život sprema lijep nastavak

Eldar Ganibegović

Igrao je za ekipe poput Cleveland Cavaliersa, Boston Celticsa i Dallas Mavericksa, prokockao je bogatstvo od oko 16 miliona dolara zarađenih od košarke i završio na ulici.

Bivšem saigraču LeBrona Jamesa je 2008. godine dijagnosticiran bipolarni poremećaj. U istom razdoblju pojavile su se glasine o njegovoj aferi s majkom "kralja Jamesa", a od tada je njegova karijera krenula nizbrdo.

Vremenom je pokušao igrati u nižim ligama u SAD-u, Kini, pa čak i Venecueli, ali bez uspjeha. Uslijedilo je razdoblje kada niko nije znao ništa o njemu, lutao je ulicama nekoliko američkih gradova, uz korištenje droge i alkohola.

Naravno, radi se o Delonteu Westu, sada 39-godišnjaku i siromahu. 

Hapšen je više puta, no 2020. godine, nakon što je snimljen kako prosi, Mark Cuban, vlasnik momčadi Dallas Mavericks, pružio mu je ruku i primio ga u kliniku za rehabilitaciju. Od tada mu se život malo promijenio nabolje, ali problemi za Delontea Westa se nastavljaju.

Prije mjesec dana u poznatoj američkoj emisiji "Dobro jutro Ameriko" prikazan je materijal s njim u glavnoj ulozi. Radi u tvrtki za postavljanje podova, ali još uvijek nema svoj dom. 

"Košarka nije bila nešto čime sam se morao baviti, to je bio stil života, živio sam život kakav mi je suđeno", rekao je West pa nastavio:

"Bilo je trenutaka kada su se promašeni koš ili izgubljena utakmica pretvorili u depresiju koja je narasla i trebali su mi sati samo da izađem iz teretane".

West se u odnosu na prije dvije godine fizički promijenio, izgleda bolje, no početkom septembra na društvenim mrežama osvanuo je video snimak u kojem je uhvaćen u kockarnici pod utjecajem alkoholnih pića.

No, reakcije su bile samo pozitivne. U SAD-u se ovisnost smatra bolešću, a ljudi shvataju da za izlječenje uglavnom treba vremena: "Kad dođe vrijeme, doći će", jedan je od komentara.

Top Komentari

MaDaj
Ebes mi sve ako ovaj tip nema vise članaka na SS od Lane ..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi