Nekada zvijezda i saigrač najboljeg na svijetu, a sada je prosjak

Novac skuplja na ulici

Nekada zvijezda i saigrač najboljeg na svijetu, a sada je prosjak

A. Čaušević

Neki sportisti definitivno ne znaju da vode brigu o svom novcu. 

Bivša NBA zvijezda je jedan od najboljih primjera koje ne treba slijediti u životu. Riječ je o Delonteu Westu, nekadašnjem saigraču LeBrona Jamesa, najboljeg košarkaša današnjice.

West je snimljen kako prosi za novac na ulicama nakon što nije uspio da se se vrati profesionalnoj košarci u događaju Big 3 u kojem se takmiče nekadašnje NBA zvijezde u igri 3 na 3.

Nakon što nije draftovan ovaj 38-godišnjak je viđen na ulicama kako s malim komadom kartonskog papira prolaznike moli za pomoć.

Nešto slično je radio i ranije kada ga je na benizskoj pumpi pokupio gazda Dallas Mavericska Mark Cuban te mu dao toliko potrebnu pomoć, ali se vrlo brzo vratio lošim navikama.

Oglasi

Nekada odlični košarkaš je godinama imao problema s drogom i definitivno se njegov život pretvorio u jednu jako tužnu priču.

West je u NBA ligu stigao 2004. godine. Izabran je kao 24. pik prve runde drafta, a birali su ga Boston Celticsi.

No description available.

U redovima ovog tima proveo je tri sezone, a zatim je igrao za Seattle, Cleveland, ponovo Boston, te Dallas Maverickse. Oprobao se u Kini, da bi karijeru okončao u NBDL ligi u dresu Texas Legendsa.

Bila je 2008. godina kada je sa Cavsima potpisao ugovor vrijedan 12.8 miliona dolara kada je dijelo svlačionicu sa Jamesom. Tokom karijere je navodno zaradio ukupno 16 miliona dolara.

Odigrao je gotovo 500 utakmica u najjačoj ligi svijeta i prosječno je ubacivao nešto više od devet poena.

Top Komentari

Mirza91
Ma jedan je život haahahahaha
0 0
FahroKonjHodzic
protuha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi