Demić: Potvrdili smo karakter i kvalitet

Košarkaš Plemića za SportSport.ba

Demić: Potvrdili smo karakter i kvalitet

M. Maksimović

Košarkaši Zrinjskog porazili su Široki Brijeg rezultatom 73:79 u hercegovačkom derbiju igranom u dvorani Pecara. Plemići su dobro otvorili utakmicu i pobijedili prvu četrtinu rezultatom 21:26. 

U drugoj se Široki vratio i preuzeo vodstvo, pa se na odmor otišlo s rezultatom 43:40.

Treća četvrtina bila je neizvjesna, a u posljednju se ušlo s minimalnom prednošću Širokog, 62:60. U posljednjem dijelu Zrinjski je igrao furiozno i uspio pobijediti. Knežević je ubacio 26 koševa. Šamadan 12, Demić 11, a Princ, Zovko i Begić po 10 koševa. Ali Demić je prezadovoljan izdanjem na Pecari.

“Veoma teška utakmica za nas i velika pobjeda. Bili smo bolji protivnik, iako je i Široki u ovom trenutku odličan. Domaćin je zaslužio i pohvale i čestitke na korektnosti. Posebno smo zadovoljni izdanjem u posljednjoj dionici u kojoj smo prikazali igru kojoj težimo. U ključnim momentima smo potvrdili karakter i kvalitet, te na koncu zasluženo pobijedili“, rekao je Demić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi