Demić: Spremni smo za novi iskorak

Košarkaš Zrinjskog za SportSport.ba

Demić: Spremni smo za novi iskorak

Iza Alija Demića, sjajnog krilnog košarkaša HKK Zrinjski, najteža je sezona u njegovoj karijeri. Podsjetimo, potkraj regularnog dijela sezone, na jednom od treninga, Demić je nezgodno doskočio i potrgao prednje križne ligamente u koljenu, što je u svijetu košarke i sporta općenito jedna od najtežih, ako ne i najteža ozljeda. 

Teški dani, srećom su prošlost, a u susret novoj sezoni u domaćem prvenstvu, te ABA 2.ligi, za SportSport.ba, Ali je pričao malo o ozljedi, malo o vlastitim i klupskim ambicijama.

 

Teška ozljeda koljena, duga rehabilitacija. U kakvom stanju je danas koljeno?

Što se tiče mene, te moje ozljede, mogu reći da je sve stvar prošlosti, da je najgore iza mene. Poptuno sam zadovoljan situacijom oko samog oporavka te svojom sadašnjom spremom. Povreda je bila jako teška, a ovom prigodom istakao bih i ljude iz uprave kluba koji su se pobrinuli da sve prođe onako kako je prošlo. U svakom trenutku sam se mogao osloniti na klub, te na njih koji su se brinuli da mi ništa ne nedostaje. Zaista se ništa nije prepustilo slučaju i eto, ovaj primjer je pokazao kako jedan pravi sportski kolektiv treba da funkcionira. Trenutno imam sitnijih problema i bit ću odsutan nekih 10ak dana s treninga i utakmica, ali ne radi se o ozlijeđenom koljenu i vrlo brzo bit ću na dispoziciji treneru Vlašiću.

Ove godine premijerno se natječete u prvom izdanju ABA 2.lige, te ćete uz domaće prvenstvo voditi bitke na još jednom kolosijeku. Kakve su ambicije Zrinjskog u oba natjecanja?

O ambicijama ne bih previše, jer mi je kao i svakom profesionalcu osobni cilj da doguramo što je dalje i više moguće. Prošla sezona pokazala je da smo na sjajnom putu. Po prvi put igramo ABA ligu, tj. Drugu, ali svejedno i to je pokazatelj da se košarka u Mostaru diže na višu razinu. Svakako je da će ABA 2.biti jaka, ima tu zaista odličnih ekipa, ali po meni, mislim da akcenat trebamo staviti na domaće prvenstvo preko kojega će se vaditi viza ponovno za ABA ligu ili možda čak i neko jače natjecanje.

Mislite li da možete ponoviti uspjehe iz prošle sezone koja je okarakterizirana najboljom u klupskoj povijesti?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mi smo spremni. Svjesni smo da će natjecanje na dva kolosijeka možda biti naporno za ekipu, ali napunii smo roster odličnim igračima i mislim da će nakon malo sporijeg starta nakon bazičnih priprema sve to doći na svoje. Mislim da je prošla sezona bila početak jedne lijepe priče, priče koja bi trebala ove sezone da dvoranu na Bijelom Brijegu čini što punijom, a mi ćemo se kao ekipa i kao individualci potruditi da opravdamo trenerovo povjerenje, te da nastavimo tamo gdje smo stali prošle sezone – završio je Ali Demić u optimističnom tonu razgovor za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi