Deni Avdija pristupio izraelskoj vojsci

Obavezno služenje vojnog roka za mladog košarkaša

Deni Avdija pristupio izraelskoj vojsci

Mladi košarkaš Maccabi Fox Elite-a Deni Avdija jutros se pridružio Izraelskim Odbrambenin Snagama, stoji na službenim stranicama prvaka Izraela. 

Devetnaestogodišnja nadolazeća zvijezda izraelske i europske košarke jutros je s roditeljima i agentom stigao u kasarnu u kojoj će odslužiti vojni rok koji je u ovoj zemlji još uvijek obavezna stavka. 

Deni je vojni rok trebao odslužiti još prošle godine no regrutacija je odgođena zbog učešća na FIBA -U-20 Europskom prvenstvu koje je Avdija na kraju sa svojim suigračima uspio i osvojiti. 

"Jako sam ponosan što sam unovačen i što sam sada član Izraelskih Odbrambenih Snaga kao i svaki Izraelac" - kratko je kazala mlada zvijezda Maccabija. Deni je sin proslavljenog kosovskog košarkaša i reprezentativca bivše države Zufera Avdije. 

Top Komentari

pitaristok
Hebem li ti sjeme ono okupatorsko bolesno....
2 0
user1583752673
Koji kreten fuj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi