Deni Avdija i Aleksej Pokuševski na meti Oklahome i Utaha

Europski NBA prospekti

Deni Avdija i Aleksej Pokuševski na meti Oklahome i Utaha

Mladi košarkaši Olympiacosa, tj. telavivskog Maccabija Aleksej Pokuševski i Deni Avdija programirani su NBA prospekti a dokazao je to nedavni posjet Europi generalnih managera Utah Jazza i Oklahoma Thundera.

Utahov Dennis Lindsey i Oklahomin Sam Presty ovih dana bili su u posjeti utakmici grčke 2. lige između drugog tima Olympiacosa i Amintasa. 

Mlado krilo iz Srbije Aleksej Pokuševski koji nastupa za ovaj tim između ostalih na meti je Netsa, Lakersa i Clippersa čiji su skauti također prisustvovali utakmici, koju je mladi tim pirejskog diva dobio rezultatom 77-68 uz all round partiju Pokuševskog koji je zabio 14 poena uz isto toliko skokova.

Lindsey i Presty posjetili su i euroligaški susret između Olympiacosa i Maccabija koji su Izraelci dobili s velikih 25 razlike no ostali su razočarani jer njihov drugi razlog dolaska mladi Deni Avdija po prvi put u ovoj sezoni nije dobio ni minute. Deni Avdija sin je legendarnog Zufera Avdije koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao sjajno za Crvenu Zvezdu a u kasnijim periodima karijere sjajno igrao u Izraelu u kojem je na kraju ostao i živjeti. 

Deniju Avdiji se predviđa jedna od prvih pet pozicija na draftu 2020 godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi