NBA zvijezdu opkolila policija, s rukama iznad glave morao je da napusti crni kombi

Nijemac je imao tešku noć

NBA zvijezdu opkolila policija, s rukama iznad glave morao je da napusti crni kombi

E. Škorić

Kapiten njemačke reprezentacije i košarkaš Los Angeles Lakersa Dennis Schröder blistao je protiv San Antonio Spursa, ali je doživio potom veliku neugodnost.

U noći sa srijede na četvrtak Lakersi su sa 113:103 pobijedili Spurse u Staples Centru, a spomenuti Schröder je ubacio devet poena za svoj tim uz osam skokova i pet asistencija.

Sve je bilo u redu do povratka kući. Policija je zautavila njegov automobil pod sumnjom da je ukraden. Playmaker Lakersa morao je izaći napolje sa podignutim rukama i nakratko su mu stavljene lisice.

Prijatelj koji je vozio auto bio je prisiljen ležati na tlu na benzinskoj pumpi raširenih ruku i nogu. Nekoliko minuta kasnije stiglo je pojašnjenje: bio je to samo nesporazum!

Schröder je sjedio u stražnjem dijelu velikog kombija. Nakon što su ga policajci odlučno zamolili da polako izađe, on je to učinio s rukama na glavi, kako je događaje opisao sam igrač rođen u Brauinschweigu.

29-godišnji košarkaš tvrdi da je bio jako zbunjen kada su mu nakratko stavili i lisice. Prosto nije mogao da vjeruje šta se dešava.

“Ako vam kažem, na kraju je bilo 20, 25, 30 automobila. Dakle, pravi alarm. Vidim policajce sa sačmaricama, pištoljima i nemam pojma kakve su puške imali. Bilo je to kao kriminalac koji nešto radi. To je bilo ludo. Nikada nisam vidio ništa slično", nastavio je Schröder.

Policija je mislila da je auto ukraden. Schröder je tada uspio pojasniti da registarske pločice potječu s njegova Cadillaca koji je prodao godinu dana ranije. “Na kraju su dobro prošli i pomogli su nam. Tada se sve razbistrilo. Sva sreća da se nikome ništa nije dogodilo. Zatim smo sigurno stigli kući,” rekao je košarkaš.

Iza njemačkog košarkaša je neobična noć, no tvrdi da je to sve sada prošlost i da je najvažnije da je sve ispalo u najboljem redu. Ima i nekoliko dana odmora, pošto Lakerse novi meč očekuje tek sa subote na nedjelju protiv starog rivala Boston Celticsa.

Lakersi imaju skup zvijezda predvođenih LeBronom Jamesom, ali ne i dobru sezonu. Trenutno su tek 13. od 15 timova na Zapadu sa omjerom 23:26. Lošiji su jedino San Antonio Spursi i Houston Rocketsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi