Denver bolji od Portlanda, Nurkić nemoćan protiv nezaustavljivog Jokića

Još jedna pobjeda Nuggetsa

Denver bolji od Portlanda, Nurkić nemoćan protiv nezaustavljivog Jokića

E. Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su na svom parketu pobijedili Portland Trail Blazerse sa 122:113 uz još jednu nevjerovatnu partiju Nikole Jokića koji je u potpunosti nadigrao Jusufa Nurkića i društvo.

U Ball Areni u Denveru gledali smo odličnu utakmicu od samog početka i iako je Portland pružio zaista odličnu partiju na kraju je domaći tim uspio da upiše pobjedu.

Denver je imao prednost od samog početka utakmice koju nije ispuštao do kraja, a iako je Damian Lillard bio sinoć zaista spektakularan na kraju nije mogao sam protiv Denvera kojeg je ponovo predvodio nevjerovatni Jokić.

Srbijanski košarkaš još jednom je pokazao da igra zaista u nevjerovatnoj formi, te je u pobjedi Denvera upisao novi triple-double učinak.

Jokić je meč protiv Portlanda završio sa 36 poena, 12 skokova i deset asistencija i bio je nezaustavljiv za gostujući tim. Pored njega u ekipi Denvera istakao se još Porter sa 23 poena.

S druge strane Lillard je ponovo bio nevjerovatan jer je ubacio čak 44 poena i uz to uspio je da upiše još osam asistencija i tri asistencije.

Što se tiče bh. košarkaša Jusufa Nurkića sinoć je protiv svoje ekipe odigrao dosta skromnu partiju, te nije uspio da zaustavi Jokića.

Nurkić je na parketu proveo skoro 30 minute, te je za to vrijeme upisao svega šest poena i dodao je deset skokova i dvije asistencije.

Denver je s ovom pobjedom ostao na prvom mjestu i sada ima omjer 31-13, dok je Portland u Zapadnoj konferenciji na tek 11. poziciji sa omjerom 21-23.

Od ostalih sinoćnjih utakmica izdvaja se pobjede Milwaukee Bucksa protiv Toronto Raptorsa sa 130:122, dok su LA Clippersi poraženi na svom terenu od Philadelphije sa 120:110.

Top Komentari

dedizator
Kapa dole Jokiću
0 2
pajo_zdjelar
....protiv svoje ekipe....e moj čauš vrati se ti malo pisanju onstarletama i tako to.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi