Fenomenalna noć Jusufa Nurkića protiv Luke Dončića
Bh. centar je protiv Dallas Mavericksa pokazao igru kakva se od njega očekuje u gotovo svim utakmicama. Bio je dominantan (Foto: Portland Trail Blazers)

NBA liga

Fenomenalna noć Jusufa Nurkića protiv Luke Dončića

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi savladali su protekle noći na svom parketu Dallas Maverickse rezultatom 136:119 uz zaista fenomenalnu partiju bh. košarkaša Jusufa Nurkića koji je ostvario double-double učinak od 22 poena i 11 skokova.

Jusuf Nurkić i Portland Trail Blazersi konačno su prekinuli niz poraza koji je trajao pet utakmica i u Moda Centru su savladali Mavericske sa 17 poena razlike, 136:119.

Ogromnu ulogu u pobjedi imao je Jusuf Nurkić. Bh. centar je pružio jednu od najboljih utakmica sezone, a na kraju je ostvario novi double-double učinak.

Nurkić je za samo 23 minute na parketu ubacio 22 poena (9/15 FG), uhvatio je 11 skokova i upisao je tri asistencije. Na parketu je izgledao odlično i poenterski je mogao još i bolje, no promašio je nekoliko zicera.

Damian Lillard je predvodio Portland do trijumfa s 36 poena i 10 asistencija, a Trail Blazersi su poprilično zaustavili Luku Dončića. Čudesni Slovenac uspio je ostvariti double-double učinak od 15 poena i 10 asistencija, ali je pogodio samo sedam šuteva iz 19 pokušaja.

Spencer Dinwiddie je kod Mavericksa bio najefikasniji pojedinac s 25 ubačenih poena.

Oglasi

Luka Garza ponovo je na fantastičan način iskoristio minute koje je dobio u dresu Minnesota Timberwolvesa u pobjedi nad Cleveland Cavaliersima rezultatom 110:102.

Bh. košarkaš je na parketu proveo gotovo 10 minuta, ubacio je devet poena uz dva skoka i jednu asistenciju te je još jednom pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Anthony Edwards vodio je Minnesotu u ovom meču do pobjede s 26 poena, dok su kod Clevelanda Allen i Mobley ubacili po 19.

NBA rezultati:

Charlotte - Boston 106:122
Indiana - Memphis 112:130
Toronto - Atlanta 103:114
Minnesota - Cleveland 110:102
Utah - Philadelphia 117:118
Portland - Dallas 136:119

Top Komentari

Ado_GTI
Dobar Juka, svaka čast.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije