Denver savladao Orlanda, Phoenix iznenadio Minnesotu

Utah slavila protiv Brooklyna

Denver savladao Orlanda, Phoenix iznenadio Minnesotu

E. Ganibegović

Denver Nuggetsi su stigli do uvjerljive pobjede nad Orlando Magicom, koji nije mnogo pokazao u ovome meču. Jokić i društvo su razbili svoje protivnike rezultatom 125:107.

Od početka su domaćini u Pepsi Centru igrali sjajno. Vidjelo se kako Orlando nema šta tražiti na ovome gostovanju. Prvo poluvrijeme je završilo vodstvom Nuggetsa od 70:47, pa se već tada znalo kako će ova utakmica ići samo u jednom smjeru.

Domaćini su u drugom dijeli odigrali jednu rutinsku partiju u kojoj su gosti na momente smanjivali svoj zaostatak, međutim to nije bilo dovoljno da bi se ugrozilo uvjerljivo vodstvo Denvera.

Nuggetse je do pobjede vodio Jamal Murray sa 32 postignuta poena, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Marreese Speights sa 19 poena. Nikola Jokić je također odigrao sjajnu utakmicu i upisao double-double učina sa 12 poena i 17 skokova.

 

Rezultati ostalih utakmica:

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 118:110

Utah Jazz - Brooklyn Nets 114:106

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi