Porazi Oklahome i New Orleansa, pobjeda Sacramenta

NBA

Porazi Oklahome i New Orleansa, pobjeda Sacramenta

Ekipa Oklahome sinoć je upisala već sedmi poraz u novoj sezoni NBA lige, u kojoj su se od Thundera očekivale velike stvari.

Westbrook i društvo izgubili su u gostima od Denvera rezultatom 102:94, koji je tako došao do svog sedmog trijumfa. Pobjednički tim je predvodio Mudiay sa 21 poenom, Millsap je postigao 17, a Jokić 15 poena, dok je u Oklahomi daleko najbolji bio Anthony sa 28 poena. George i Westbrook su potpuno zakazali i meč završili sa po 13 postignutih poena.

Toronto je na svom parketu savladao New Orleans sa 122:118 u utakmici u kojoj je blistao Jrue Holiday sa 34 poena, od čega je većinu postigao u prvom poluvremenu. Ipak, Holiday je bio nedovoljan Pelicansima, s obzirom da su Raptorsi ponajviše zahvaljujući DeRozanu (33 poena) upisali svoj sedmi trijumf u sezoni.

Drugu uzastopni pobjedu upisala je ekipa Sacramento Kingsa, koja je na svom parketu tijesno savladala Philadelphiju rezultatom 109:108. Sacramento je do pobjede vodio Randolph sa 20 poena, dok su u Philadelphiji najbolji bili Covington sa 24 i Embiid sa 22 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi