Derbi ABA lige pripao euroligašu: Crvena zvezda slavila u Baru
Foto: aba

Beograđani bolji od Mornara

Derbi ABA lige pripao euroligašu: Crvena zvezda slavila u Baru

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u derbiju 16. kola ABA lige pobijedili Mornar rezultatom 86:78 i potvrdili da su još uvijek najjača ekipa ABA lige

Odlična utakmica viđena je u Baru, u susretu koji je kasnio neko vrijeme zbog velikog nevremena i prokišnjavanja dvorane Topolice.

Neizvjesnost je trajala pune tri četvrtine, Mornar je odlično parirao Zvezdi koja opet nakon duže pauze izazvane koronavirusom računa na najboljeg košarkaša Jordana Loyda. Prednost od tri poena koju je beogradski tim ostvario u 1/4 trajala je sve do posljednjeg perioda kada se veći kvalitet euroligaškog tima iskristalizirao i kada je Crvena zvezda uspjela prelomiti ovaj iznimno važan susret za oba tima. Upravo je Jordan Loyd bio jedan od X factora pobjede Zvezde. Amerikanac je u drugom susretu od povratka ubacio 18 poena i uz 20 koševa Dobrića bio najbolji u redovima pobjedničkog tima. 

Isiah Whitehead je s 19 poena bio najefikasniji u Mornara, dok je 15 ubacio Smith. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi