Mornar rutinski slavio protiv Cibone u Zagrebu

Lagani trijumf Barana

Mornar rutinski slavio protiv Cibone u Zagrebu

Mornar iz Bara je očekivano pobijedio Cibonu u Zagrebu rezultatom 92:78 u 15. kolu ABA lige.

Tim iz Crne Gore bez problema je opravdao status velikog favorita pred ovaj meč. 

Mornar, koji ove sezone igra sjajno i u ABA ligi i u Eurocupu je došao rutinski do pobjede protiv ove sezone limitirane, bar za ABA razinu, ekipe Cibone. 

Zagrepčani su nešto otpora pružili u prvom periodu ali je već u drugoj Mornar preuzeo sve konce ove utakmice u svoje ruke i sve do početka 4/4 podizao sigurnom igrom svoju prednost u ovoj utakmici. Gosti su popustili malo u tih zadnjih 10 minuta dozvolivši Ciboni da izbori častan poraz a Zagrepčani su veliki minus od 21 uspjeli smanjiti na podnošljivih 14 razlike za sjajni tim iz Bara.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Svi košarkaši Mornara u rosteru su zaigrali i postigli poene a najviše je postigao Lazić (13), dok je Whitehead ubacio jedan poen manje. Darko Planinić je s 14 poena bio najbolji kod Cibone dok su po 13 dodali Prkačin i Drežnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi