Derbi Baskije pripao Caji Laboral, derbi Madrida Fuenlabradi

Caja Laboral i Bilbao pružili odličan susret

Derbi Baskije pripao Caji Laboral, derbi Madrida Fuenlabradi

Sinoć su odigrane dvije utakmice Endesa ACB lige. Canarias je savladao Valladolid Nedžada Sinanovića, 74:68, dok je Zaragoza razbila Unicaju, 82:64. Danas su na rasporedu bili novi dueli. 

Murcia - Manresa 95:80

 

Murcia i Manresa su dobro otvorile međusobni susret, a u prvih deset minuta igralo se koš za koš. Domaćin je ipak prvi period igre riješio u svoju korist, 23:20. Murcia je u drugoj četvrtini uspjela i povećati prednost, te na odmor otići sa vodstvom, 57:47.

 

Murcia je drugo poluvrijeme otvorila serijom 8:0 i tako za kratak period došla do velike prednosti. U posljednjih deset minuta Murcia je ušla sa vodstvom, 76:63. Domaćin je do kraja zadržao prednost i slavio 95:80. 

 

Najefikasniji u redovima Murcie bio je Rodriguez sa 25 poena, dok je za Manresu 24 postigao Adam Hanga.

 

Caja Laboral - Bilbao 81:80

 

U derbiju Baskije nakon pet minuta igre bilo je neriješeno 10:10. Od tog trenutka Caja je zaigrala bolje, došla do vodstva koje nije ispuštala do kraja četvrtine. Nakon deset minuta ekipa Žana Tabaka vodila je 22:18. Mnogo bolje je Caja otvorila drugu četvrtinu i nakon samo dvije minute igre došla do plus deset. Uspio je Bilbao smanjiti prednost domaćina, ali je Caja na odmor otišla sa vodstvom, 44:41.

 

Domaćin je na samom startu treće četvrtine vratio plus deset. Caja je zadržala prednost i u odlučujuću četvrtinu ušla sa osam poena viška. Vodila je ekipa iz Vitorije dosta ubjedljivo sve do samog kraja, ali se Bilbao vratio i u posljednje dvije minute ušao sa samo dva poena zaostatka. Caja je ipak zadržala prednost i slavila 81:80.

 

Najefikasniji u redovima Caje bio je San Emeterio sa 18 poena, dok je za goste 20 postigao Hamilton. 

 

Fuenlabrada - Estudiantes 70:63

 

Prvih deset minuta u Madridu proteklo je u igri koš za koš, a minimalnu prednost nakon prve četvrtine imala je domaća ekipa, bilo je 21:20. U nastavku igre u prvom poluvremenu mnogo bolji su gosti, pa je Estudiantes na odmor otišao sa vodstvom, 40:33.

 

Serijom 8:2 Fuenlabrada je otvorila drugo poluvrijeme i tako za samo tri minute prišla na minus jedan. Uspio je gost vratiti prednost i u odlučujućih deset minuta ući sa šest poena viška. U posljednjih deset minuta odlična igra domaćina. Fuenlabrada je preuzela prednost i na kraju slavila 70:63. 

 

Najefikasniji u redovima Fuenlabrade bio je Mainoldi sa 14 poena, dok je za goste 16 postigao Carl English.

 

Cajasol - Lagun Aro 73:57

 

Cajasol je na svom parketu ugostio Lagun Aro i mnogo bolje ušao u susret. Imao je domaćin prednost tokom cijele prve četvrtine, a u drugih deset minuta Cajasol je ušao sa vodstvom 20:13. Zadržao je Cajasol prednost i u nastavku prvog poluvremena. Ekipa iz Seville nakon dvadeset minuta igre vodila je 39:28. 

 

Cajasol je drugo poluvrijeme otvorio serijom 9:0 i tako vrlo brzo došao do plus 20. Uspio je Lagun Aro smanijiti prednost i u posljednju četvrtinu ući sa 13 poena zaostatka. Domaćin je uspio zadržati prednost do kraja i slaviti 73:57.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima Cajasola bio je Satoransky sa 16 poena, dok je za goste isto toliko postigao Doblas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.