Derbi u Sarajevu na početku Lige za prvaka BiH

Bosna dočekuje Igokeu

Derbi u Sarajevu na početku Lige za prvaka BiH

D. Rakanović

Predstojećeg vikenda na rasporedu su utakmice prvog kola druge faze Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše. 

Nakon odigranih 18 kola Lige 10 ekipe su podijeljene u dvije grupe, Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.  

Branilac titule je Igokea, koja je i ove godine prvi favorit za osvajanje naslova prvaka BiH. 

Derbi prvog kola Lige za prvaka bit će odigran u Skenderiji gdje se sastaju Bosna Royal Jelly i Igokea. Ove dvije ekipe su igrale i finale Kupa BiH, kada je slavila Igokea.

U tuzlanskom Mejdanu Sloboda će dočekati Sparse. Igrači Velimira Gašića ove sezone na svom parketu nisu doživjeli poraz i sigurno da je pred Sparsima težak ispit. 

Zanimljiva utakmica će biti i u Kaknju gdje će puleni Josipa Pandže dočekati mostarski Zrinjski. Kakanj je ove sezone dva puta savladao Zrinjskog, ali se u taboru mostarkog tima nadaju da mogu napraviti iznenađenje. 

Ovog vikenda igra se i prvo kolo u Ligi za opstanak. Građanski u subotu dočekuje ekipu Bošnjaka, a u nedjelju igraju Mladost - Široki. Slobodna je ekipa Leotara.

Raspored utakmica:

Liga za prvaka (subota):

Kakanj - Zrinjski (18 sati)

Bosna Royal Jelly - Igokea (18 sati)

Sloboda - Spars (19:30 sati)

Liga za opstanak:

Građanski - Bošnjak (subota  19 sati)

Mladost - Široki (nedjelja 19 sati)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Leotar slobodan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi