Derrick Rose stiže u LA Lakerse

Nova zvijezda u redovima šampiona

Derrick Rose stiže u LA Lakerse

Admin Čaušević

LA Lakersi su nakon deset godina postali NBA prvaci, ali za njih nema odmora te već rade na dovođenju nove velike zvijezde. 

LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu kao treća velika zvijezda ekipe trebao bi se priključiti Derrik Rose koji je trenutno član Detroit Pistonsa.

Pojedini NBA izvori tvrde da su Lakersi u odličnoj poziciji da angažuju iskusno 32-godišnjaka posebno nakon osvajanja titule.

Rose, najmlađi MVP regularnog dijela sezone u historiji NBA lige, je definitivno iza sebe ostavio dvije teške povrede koljena i prošle sezone je bio sjajan.

Nekadašnji član Chicago Bullssa je u prosjeku bilježio 18.1 poena, 5.6 asistencija te 2.4 skoka po meču te tako dokazao da je još uvijek u stanju da igra na visokom nivou.

Top Komentari

Famoza
najveci talenat ikad u Nba, steta radi povreda...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi