Derrick Rose na meti dva NBA kluba

Žele ga dovesti

Derrick Rose na meti dva NBA kluba

E. Škorić

Košakaš Detroit Pistonsa Derrick Rose na meti je dva NBA tima.

Rose je slovio za velikog talenta NBA košarke i pružao je vrhunske partije po dolasku u Chicago Bullse, ali nažalost toliko puta ispričana priča o povredama nije mu dozvolila da možda postane i najbolji košarkaš svijeta.

Sada igra najbolju sezonu još od MVP sezone i postoje velike šanse da napusti Detroit do šestog februara, odnosno do kraja trejd roka, pošto se za njega ozbiljno zanimaju dvije ekipe.

Navodno ga žele Los Angeles Lakersi, koji s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom imaju najveće ambicije, ali i Philadelphia 76ersi, koji također mogu puno da naprave ukoliko bi im se i Rose pridružio. Embiid, Simmons, Harris... svakako imaju kvalitet, a dolazak Rosea bi 76erse svrstao u favorite, ako ništa, barem za finale Istoka.

Rose je na prosjeku od 18,4 poena i 5,8 skokova, a Lakersi i 76ersi imaju najvećih problema upravo na poziciji playa, zbog čega ga i žele dovesti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi