Neumoljivi Derrick Rose za novu sezonu ima novi klub?

Pistonsi ga dovode

Neumoljivi Derrick Rose za novu sezonu ima novi klub?

E. Škorić

Derrick Rose bi od naredne sezone mogao igrati u Detroit Pistonsima.

Rose prvog dana jula postaje slobodan agent, a Pistonsi traže playmakera koji bi unaprijedio njihovu igru i upravo u nekad velikom talentu američke košarke vide rješenje.

Bivši MVP NBA lige mogao bi da postane pojačanje Pistonsa, mada postoji još nekoliko timova koji razmatraju dovođenje Rosea.

Krajem prošle godine je Rose ubacio 50 poena protiv Utah Jazza i time podsjetio na najbolje dane, a on je prošlu sezonu bio na prosjeku od 18 poenau z 4,3 asistencije i 2,7 skokova po utakmici.

Rose danas ima 30 godina, a 2008. je bio prvi pik na NBA draftu kada su ga izabrali Chicago Bullsi, no karijeru su mu uništili brojne teške povrede.

Pored Chicaga, igrao je za New York Knickse i Cleveland Cavalierse, a do ljeta je član Minnesote Timberwolvesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi